Міжнародний екологічний конкурс “Смачно, корисно, барвисто”

Конкурси

Увага! Конкурс!

Умови проведення обласного етапу ІХ Міжнародного екологічного конкурсу «Смачно, корисно, барвисто»
Конкурс проводиться у таких вікових категоріях:
Друга вікова категорія учні 1 − 3 класів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованці позашкільних навчальних закладів відповідного віку;
Третя вікова категорія учні 4 − 6 класів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованці позашкільних навчальних закладів відповідного віку.
Загальні вимоги
1. Роботи мають бути виконані індивідуально.
2. Оцінюватися будуть лише роботи, виконані учасником самостійно, без використання Інтернету.
3. Роботи повинні мати «візитну картку»: на зворотному боці друкованими літерами слід вказати номінацію, назву роботи; прізвище, ім’я; вік автора; клас; повну назву, поштову адресу навчального закладу (область, район, місто/село), телефон, е-mail; прізвище, ім’я, по батькові педагога.
4. До кожної роботи слід додати заяву про згоду батьків чи законного опікуна на обробку персональних даних дитини.
5. Роботи, виконанні з недотриманням вимог, а також роботи, що містять орфографічні, стилістичні, морфологічні помилки, розглядатися не будуть.
6. Конкурсні роботи не рецензуються та не повертаються авторам.
7. На обласний етап конкурсу приймаються роботи лише переможців районних (міських) етапів (І місце в кожній номінації).
Номінації конкурсу
Для другої вікової категорії:
– мініатюра «Елітне здоров’я»;
– художні роботи «Підставка під тарілку», «Лялька з шухляди на кухні», «Кулінарна книга “Мій здоровий другий сніданок”»;
– вірш «Ода овочу».
Для третьої вікової категорії:
– мініатюра «Елітне здоров’я»;
– мультимедійна презентація «Прянощі на кухні»;
– художні роботи «Підставка під тарілку», «Мода на кухні», «Кулінарна книга “Мій здоровий обід”».
Вимоги до конкурсних робіт
1. Мініатюра «Елітне здоров’я». Прославляння здорового харчування. 1 аркуш формату А4, не більше 10 рядків, 14 шрифт Times New Roman, інтервал 1,5.
2. Вірш «Ода овочу» (хвала будь-якому обраному овочу). Максимальний обсяг 4 строфи по 4 рядки у кожній, 20 шрифт.
3. Мультимедійна презентація «Прянощі на кухні». Програми Power Point, Prezi; до 20 слайдів; тематика презентацій: використання прянощів у приготуванні страв, місцеві (регіональні) стави, прянощі моєї місцевості (опис, ілюстрації, використання в кулінарії).
4. Художні роботи для першої і другої вікових категорій:
«Підставка під тарілку» − формат А3, робота з твердого матеріалу (картон, пластик, корок тощо), оздоблена за допомогою довільної техніки виконання;
«Лялька з шухляди на кухні» − лялька «Кухар» або «Куховарка», виготовлена на основі дерев’яного кухонного приладдя (велика ложка, товкач, макогон тощо) з довільних матеріалів;
«Кулінарна книга “Мій здоровий другий сніданок”» − рецепт на 1 аркуші формату А3 вертикальної орієнтації, в якому мають бути відображені інгредієнти та спосіб приготування сніданку. Текст має бути написаний від руки або надрукований на принтері разом з малюнком (фотографією) готової страви.
При оцінюванні буде братися до уваги можлива допомога дорослих у виконанні робіт.
5. Художні роботи для третьої вікової категорії:
«Підставка під тарілку» − формат А3, робота з твердого матеріалу (картон, пластик, корок тощо), оздоблена за допомогою техніки декупаж;
«Мода на кухні» − комплект для кухаря (фартух і рукавичка), виготовлений із тканини відповідно до власних уподобань, фантазій. При оцінюванні буде братися до уваги можлива допомога дорослих у виконанні роботи.
«Кулінарна книга “Мій здоровий обід”» − рецепти страв обіду (суп, друга страва, десерт) на 3 аркушах формату А3 вертикально орієнтації, в яких мають бути відображені інгредієнти та способи приготування страв. Текст має бути написаний від руки або надрукований на принтері разом з малюнком (фотографією) готових страв.
Терміни проведення
На обласний етап конкурсу роботи надсилаються до 19 лютого 2016 року на адресу Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю: вул. Августовська, 14-а, м. Суми, 40007.

Без категорії
ПЕДАГОГІЧНА МАЙСТЕРНЯ ОНИЩЕНКО СВІТЛАНИ СТАНІСЛАВІВНИ

Вчительська професія вимагає постійного саморозвитку. Стрімко розвиваються інформаційні технології. Сучасний освітній процес вимагає їх широкого використання.   12 листопада 2019 року на базі Шосткинської спеціалізованої школи І ступеня № 13 відбулося перше засідання міської педагогічної майстерні «Розробка та організація блогу вчителя». Керівник Онищенко Світлана Станіславівна презентувала власний блог,  провела віртуальну …

Новини школи
Участь у моніторингу Міністерства освіти і науки України серед учнів 3 класів

      Міністерство освіти і науки України у співпраці з Центром підтримки освітніх реформ, Lego Foundation за фінансової підтримки Міжнародного фонду “Відродження”,  Посольства Швейцарії та Швейцарського бюро співробітництва у 2019 році проводить моніторинг серед учнів 3 класів, щоб виміряти якість упровадження НУШ. Для дослідження обрали 150 шкіл. У цю вибірку …

Новини школи
День відкритих дверей

Увага! Запрошуємо майбутніх першокласників та їх батьків на День відкритих дверей, який відбудеться 16 листопада 2019 року  о 10.00 за адресою вул. Знаменська 4-А.